LUNCH VAN DE WEEK ( van 20 tot en met 23  februari )        25 euro/persoon


toast champignon met pijpajuin en peterselie

Wijting met stoemp van broccoli, witte wijnsaus en verse kruiden

koffie of thee


        

      Binnenkort : menu voor 16 maart. 

      Op 16 maart gaat in De Traagheid de literaire voorstelling door van/door Marjan Meganck ( vrouw van Wouter Deprez). Marjan beschrijft hoe het is om borstkanker te krijgen voor haar, haar dierbaren. Hoe het leven na het doormaken van een kanker verder gaat.

Voor de voorstelling kan er gegeten worden in De Traagheid. Nadien bent U zeker van mooie plaatsen voor de voorstelling.                                              








De kaart

VOORGERECHTEN OF OM TE SHAREN

cannelloni van ganzenlever met sint-jacobsnoot, mango, groene boontjes en krokant spek  €26

gepocheerd hoeve eitje met wilde champignons en schorseneer  €21

ragout van ossenstaart met bloemkool, hazelnoot en Parijse champignon  €20

huisgemaakte kaaskroketten ‘Comté’,  met salade van witloof  €15

gegrilde aubergine met feta, koriander en rode peper  €16

goujounettes van zeetong met peterselie, zeesla en garnaal  € 21

huisgemaakte paté van varken met uienkonfijt, doyenne, aardpeer en augurk  €16



Hoofdgerechten

filet pur txogixtu met bearnaisesaus, handgesneden frietjse en sla  €35

duif 'Anjou' met gekonfijte aardappel, gepofte look, groene kool en wortel €36

vis, vers van de markt, seizoensgroenten en aardappelmousseline  € van de dag

cannelloni met spinazie, paddenstoelgen en kervel (veggie)  €27



Nagerechten

citroentaartje met Bretoense sable en limoen €10

chocolade, gezouten karamel met yoghourt en fruit €12

huisgemaakt vanille-ijs met chocoladesaus en slagroom €12

assortiment kazen van kaasmeester Hilde Demarez uit Deinze & brioche €14





De Traagheid streeft ook op culinair gebied naar schoonheid en rust.

In het restaurant van De Traagheid tafel je in een omgeving die schoonheid aanreikt. Bloemen verwelkomen je bij elk bezoek. Er hangt iets aan de muur, ergens in de zaal springt iets verrassend in het oog, de menukaart zorgt voor toelichting. Wees gezeten en kies uit de seizoensgebonden kaart van Michiel voor trage of snelle lunch, een uitgebreid diner of een late hap. Keuzestress? Laat je dan verrassen met food sharing: een tafel vol variatie om naar believen samen te proeven, bordjes te ruilen en smaken uit te wisselen, in pure culinaire traagheid.

De wijnen van De Traagheid worden geselecteerd door sommelier Stijn. De huiswijn komt van de Oostenrijkse kunstenaar en wijnspecialist Kurt Ryslavy, die zijn dubbele passie doortrekt tot op het etiket. Bij De Traagheid is het aanbevolen pilsje huisgebrouwen, i.s.m. brouwerij De Poes, en luistert het naar de naam Bellootje!

Bellootjes beeltenis lacht je al toe aan de gevel naast de inkom. Hij heet je hartelijk welkom aan de bar van De Traagheid, waar je in voor- en namiddag een drankje kan verkrijgen, eventueel met een bordje kaas of charcuterie. Ook voor heerlijke koffie van De Goudvink uit Deinze kan je de hele dag bij De Traagheid terecht. Elk kopje wordt volgens de regels van de kunst gezet, met grote zorg en aandacht. Slow coffee behoort tot de mogelijkheden.

Op het terras van de traagheid kan U rustig iets drinken, gezellig babbelen, een boek lezen, afspreken met vrienden. Bij goed weer kan U ook buiten tafelen. U wordt er omgeven door licht, bloemen, planten. Gezellgheid troef !


OPENINGSUREN :


woe: 11u - 14u & 19u - 23u
do: 11u - 14u & 19u - 23u
vrij: 11u - 23u
za: 11u - 23u

di, ma & zo: gesloten