LUNCH VAN DE WEEK ( van 23 tot 27 oktober )        25 euro/persoon


bladerdeeggebakje met gekonfijte tomaat, zwarte olijf, ajuin en pesto
-
gebakken zalm met stoemp van groenten, spinazie en witte wijnsaus             
-
Koffie of thee






De kaart

Om te delen

gevulde champignon met varkenspoot "Belgasconne" en crème van gebrande ui €16

ravioli van spinazie en ricotta, tomatensaus en rucola  €16

tartaar van txogitxu' rund, augurk en pickles €16

gepocheerd ei met geplette aardappel, jonge spinazie en grijze garnaal €20

huisgemaakte kaaskroketten ‘Comté’,  met salade van witloof  €14

gemarineerde makreel, rode biet en platte kaas €14

paté deluxe met foie gras en compote van ajuin   €15

bouchot mosselen met soepje van tijm, look en witte wijn €18

salade van krab met radijs, avocadocrème en komkommerjus €19

brioche toast met gerookte paling en kruidensalade  £ 18

gebakken romeinse sla, artisjok en gekonfijte tomaat €16




Hoofdgerechten

wilde eend met koolrabi, savooikool, spitskool en saus van rode porte €27

 kabeljauw met spinaziekorst, lente-ui, prei en ratte aardappel €26

griet op graat gebakken met seizoensgroenten en aardappelmousseline €29

filet pur txogitxu, verse frietjes, kropsla en bearnaise £35

varkenskroon "Belgasconne" met bloemkool, romanesco en jus met balsamico €25



Nagerechten

cheesecake met blauwe bessen en sorbet van rood fruit €10

moelleux van chocolade met cuberdonijs €12

huisgemaakt vanille-ijs met chocolade ‘valhrona 75%’ €12

macaron met vanille en framboos €12

assortiment kazen van kaasmeester Hilde Demarez uit Deinze & brioche€14




De Traagheid streeft ook op culinair gebied naar schoonheid en rust.

In het restaurant van De Traagheid tafel je in een omgeving die schoonheid aanreikt. Bloemen verwelkomen je bij elk bezoek. Er hangt iets aan de muur, ergens in de zaal springt iets verrassend in het oog, de menukaart zorgt voor toelichting. Wees gezeten en kies uit de seizoensgebonden kaart van Michiel voor trage of snelle lunch, een uitgebreid diner of een late hap. Keuzestress? Laat je dan verrassen met food sharing: een tafel vol variatie om naar believen samen te proeven, bordjes te ruilen en smaken uit te wisselen, in pure culinaire traagheid.

De wijnen van De Traagheid worden geselecteerd door sommelier Stijn. De huiswijn komt van de Oostenrijkse kunstenaar en wijnspecialist Kurt Ryslavy, die zijn dubbele passie doortrekt tot op het etiket. Bij De Traagheid is het aanbevolen pilsje huisgebrouwen, i.s.m. brouwerij De Poes, en luistert het naar de naam Bellootje!

Bellootjes beeltenis lacht je al toe aan de gevel naast de inkom. Hij heet je hartelijk welkom aan de bar van De Traagheid, waar je in voor- en namiddag een drankje kan verkrijgen, eventueel met een bordje kaas of charcuterie. Ook voor heerlijke koffie van De Goudvink uit Deinze kan je de hele dag bij De Traagheid terecht. Elk kopje wordt volgens de regels van de kunst gezet, met grote zorg en aandacht. Slow coffee behoort tot de mogelijkheden.

Op het terras van de traagheid kan U rustig iets drinken, gezellig babbelen, een boek lezen, afspreken met vrienden. Bij goed weer kan U ook buiten tafelen. U wordt er omgeven door licht, bloemen, planten. Gezellgheid troef !


OPENINGSUREN :

di: 19u - 23u
woe: 11u - 14u & 19u - 23u
do: 11u - 14u & 19u - 23u
vrij: 11u - 23u
za: 11u - 23u

ma & zo: gesloten