LUNCH VAN DE WEEK ( van 12 tem. 15 december )        25 euro/persoon


- mi-cuit gebakken zalm met geroosterde bloemkool, jonge bladspinazie en blanke botersaus

- vol-au-vent van hoevekip, bladerdeeg, kervel en mousselinesaus

- koffie of thee          







De kaart

Om te delen

gevulde champignon met varkenspoot "Belgasconne" en crème van gebrande ui €16

brandade van kabeljauw, gefrituurde eierdooier,zeekraal  €18

gepocheerde platte oester 0000, blanke botersaus, ratte aardappel,bieslook €5 per stuk

gebakken coquilles met gekarameliseerd witloof en koriander €21

huisgemaakte kaaskroketten ‘Comté’,  met salade van witloof  €14

gegrilde aubergine met feta, vinaigrette met piment, sjalot en groene kruiden €18

huisgemaakte preskop met gepekelde groenten en dragon   €16

risotte met bospaddestoelen en kerval en parmezaan **€16

gelakt buikspek met granaatappel , rode biet en rode kool €16

brioche toast met gerookte paling en kruidensalade  £ 19

huisgemaakte wildpaté met chutney van rode ui €15


** bij deze gerechten kan een supplement (12 euro) zwarte truffel geserveerd worden


Hoofdgerechten

gevulde fazant 'fine champagne', witloof, , spruit en groene peper ** €30

 zeebaars met jonge prei, bisque en handgepelde grijze garnalen €27

griet op graat gebakken met seizoensgroenten en puree van ratte aardappelen €29

filet pur txogitxu, verse frietjes, gebakken romeinse sla, gekonfijte sjalot en bearnaise £35

hertenkalf met schorseneer,butternut, aardappelsoezen en wilde champignon €33


** bij deze gerechten kan een supplement (12 euro) zwarte truffel geserveerd worden

Nagerechten

crème brulée met compote van rode vruchten en merinque €10

moelleux van chocolade met  creatie van peer en mascarpone €12

huisgemaakt vanille-ijs met chocolade ‘valhrona 75%’ €12

tarte tatin met jonagold en vanille ijs  10

assortiment kazen van kaasmeester Hilde Demarez uit Deinze & brioche€14

citroentaartje met clementine en limoen  10




De Traagheid streeft ook op culinair gebied naar schoonheid en rust.

In het restaurant van De Traagheid tafel je in een omgeving die schoonheid aanreikt. Bloemen verwelkomen je bij elk bezoek. Er hangt iets aan de muur, ergens in de zaal springt iets verrassend in het oog, de menukaart zorgt voor toelichting. Wees gezeten en kies uit de seizoensgebonden kaart van Michiel voor trage of snelle lunch, een uitgebreid diner of een late hap. Keuzestress? Laat je dan verrassen met food sharing: een tafel vol variatie om naar believen samen te proeven, bordjes te ruilen en smaken uit te wisselen, in pure culinaire traagheid.

De wijnen van De Traagheid worden geselecteerd door sommelier Stijn. De huiswijn komt van de Oostenrijkse kunstenaar en wijnspecialist Kurt Ryslavy, die zijn dubbele passie doortrekt tot op het etiket. Bij De Traagheid is het aanbevolen pilsje huisgebrouwen, i.s.m. brouwerij De Poes, en luistert het naar de naam Bellootje!

Bellootjes beeltenis lacht je al toe aan de gevel naast de inkom. Hij heet je hartelijk welkom aan de bar van De Traagheid, waar je in voor- en namiddag een drankje kan verkrijgen, eventueel met een bordje kaas of charcuterie. Ook voor heerlijke koffie van De Goudvink uit Deinze kan je de hele dag bij De Traagheid terecht. Elk kopje wordt volgens de regels van de kunst gezet, met grote zorg en aandacht. Slow coffee behoort tot de mogelijkheden.

Op het terras van de traagheid kan U rustig iets drinken, gezellig babbelen, een boek lezen, afspreken met vrienden. Bij goed weer kan U ook buiten tafelen. U wordt er omgeven door licht, bloemen, planten. Gezellgheid troef !


OPENINGSUREN :

di: 19u - 23u
woe: 11u - 14u & 19u - 23u
do: 11u - 14u & 19u - 23u
vrij: 11u - 23u
za: 11u - 23u

ma & zo: gesloten